Prisvinnande knivsterilisering för professionell matlagning
2015-04-01

Prisvinnande knivsterilisering för professionell matlagning

Vid professionell matlagning i restauranger och storkök är god hygien a och o. Det värsta som kan hända är att en gäst går hem med matförgiftning – både ur hälso- och marknadsföringssynpunkt. Amerikanska företaget Edlund har utvecklat en lösning som skulle kunna underlätta arbetet för många kockar och annan kökspersonal; ett knivsteriliseringssystem i form av ett skåp som gör rent knivar på bara 3 minuter.

Helios UV Knife Sterilizer Cabinet är det officiella namnet på tekniken som belönades med NRA:s köksinnovationspris i maj 2014. Helios tillverkas av rostfritt stål i USA och rymmer upp till 12 knivar samtidigt. En timer på skåpet kan ställas in på upp till 15 minuter, men knivarna är rena redan efter 3 minuter. Oberoende tester visar att steriliseringen reducerar E. coli-bakterier med 99 %. LED-ljus indikerar att dörren är stängd och att sterilisering av knivar pågår.

Knivskåpet är inte Edlunds enda innovativa lösning för köket. De erbjuder även låsbara knivskåp, färgkodade knivställ, professionella grönsaksskärare och diverse andra verktyg. På Sörmlandskök finner du mer inspiration på hur du kan skapa ett innovativt kök. För information om tillgängligheten på Edlunds produkter i Sverige, vänd dig till det kombinerade nederländska och skandinaviska kontoret i Eerbek, Nederländerna. Edlunds produkter exporteras till ett flertal världsdelar, bland dem Europa.

2014 - Alla rättigheter reserverade - Dipiu.se